Bale Ayakkabısı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Bir kızınız varsa, hayatınızda hiç şüphesiz bale ayakkabısı almanız gereken bir nokta vardır. Bununla birlikte, birçok erkek çocuk da bale yapmayı seçiyor. Bale ayakkabısı almaya gelince, ne arayacağınız konusunda tamamen bilgisiz olabilirsiniz. Kendiniz dans ettiyseniz, neye ihtiyacınız olduğu konusunda daha iyi bir fikre sahip olacaksınız. Çocuğunuzun öğretmeni de size tam olarak ne alacağınızı söyleyebilir. Hatta bazı öğretmenler, ebeveynler için çok kolay olan ayakkabıları doğrudan içinden sipariş etmenize izin verir. Ancak yalnızsanız bale ayakkabısı alırken bu üç özelliği de göz önünde bulundurmalısınız.

Mükemmel Uyum

ADVERTISTING

Her zaman yapmanız gereken ilk şey, çocuğunuzun sizinle birlikte gelmesini sağlamaktır. Her ayakkabının mükemmel bir şekilde oturmasını sağlamak için ayakkabıları denemeleri çok önemli olacaktır. Ayakkabı denerken tayt kullanmak isteyeceksiniz çünkü çorap ayakkabı içinde bambaşka bir uyum sağlayacaktır. Ayakkabının çocuğunuzun ayağına tam oturup oturmadığını kontrol edin. Ayakkabının ayağa tam oturması önemlidir. Bir dansın ortasında çıkmasını istemeyeceksin. Birçok bale terliğinin üzerinde, ayakkabının doğru yerde kalmasına yardımcı olacak küçük bir elastik kayış bulunur. Çocuklar söz konusu olduğunda, kayış çok önemlidir. Çocuğunuzun rahat olduğundan emin olmak için ayakkabının içinde dans ettiğinden emin olun. Ne dediklerini dinleyin ve fikirlerini alın.

Kaliteli Malzemeler

Ayakkabı denilince kaliteyi de düşünmek gerekiyor. Bulabileceğiniz en ucuz çift için 5 $ ödeyebilirsiniz, ancak bunu yaparsanız muhtemelen yıl boyunca birkaç kez değiştireceksiniz. Harika malzemelerden yapılmış ayakkabılar almak için biraz daha fazla ödeyin. Tüm sezon boyunca kullanabileceğiniz deri ya da süet kombinli bale ayakkabıları bulabilirsiniz. Birçoğunda, kullanıcının zemini düzgün bir şekilde hissetmesine yardımcı olacak bir deri taban olacaktır. Uzman balerinler size, ayakkabınızın zemini hissettirme şeklinin iyi dans etmenin önemli bir parçası olduğunu söyleyecektir. Bazı ayakkabılar elde dikilecek, bazıları ise fabrikada üretilecek. Yeni başlayan bir dansçının hangisini seçeceği gerçekten önemli değil. Dayanıklı göründükleri ve iyi bir şekilde bir araya geldikleri sürece, iyi olmalılar.

ADVERTISTING

Esnek Tasarım

Bale ayakkabıları birkaç şey olmalı ve bunlardan biri esnek. Dansınızdan en iyi sonucu alabilmeniz için bale ayakkabılarınızın oldukça esnek olması gerekir. Bazı dansçılar biraz daha fazla desteği tercih ederken, çoğu çocuğun çok esnek stillere ihtiyacı olacaktır. Çoğu durumda ayakkabıyı zarar vermeden bükebilmelisiniz. Tasarım ne kadar esnek olursa, ayakkabılar o kadar rahat ve doğal hissedilir. Buna karşılık, ne kadar doğal hissederlerse, dans sonuçları o kadar iyi olur. Yeni başlayan dansçılar Pointe bale ayakkabıları almamalıdır. Bazı insanlar hiç dans etmemişlerse biraz kafası karışır. Eğitimli balerinler sadece sivri uçlu ayakkabılar kullanmalıdır. Bu nedenle, satın almadan önce doğru tasarıma baktığınızdan emin olun. Emin olmak için hocana sorabilirsin.

boyutlandırma

ADVERTISTING

Alışveriş yaparken, belirli ayakkabı türlerinin farklı şekilde oturacağını unutmayın. En ufak bir şey bile daha küçük veya daha büyük bir bedene ihtiyaç duymanıza neden olabilir. Bu nedenle yapılacak en iyi şey, ayakkabı alışverişi sırasında dansçıyı da yanında bulundurmaktır. Ayakkabılarınızı çevrimiçi olarak da sipariş edebilirsiniz, ancak doğru numarayı aldığınızdan emin olmak için beden tablolarına baktığınızdan emin olun. Birçoğu size sokak ayakkabı numaranıza göre numarayı nasıl tahmin edeceğinizi söyleyecektir. Bazıları sokak ayakkabı numaranızla aynı numara olurken, diğerleri size yarım numara küçük sipariş vermenizi söyleyecektir. Ayrıca ister çevrimiçi ister yerel olarak satın alın, satın alırken herhangi bir geri ödeme veya değişim politikasından haberdar olun. Herhangi bir şekilde yanlış olmaları durumunda onları geri getirme fırsatına sahip olmak isteyeceksiniz.